Pardubice mají svoji kuchařku! Nevěříte?

Novou kuchařku s názvem „Pardubice na talíři“ ve spolupráci s Turistickým informačním centrem připravila Svatava Vašková, známá foodbloggerka vystupující pod pseudonymem Coolinářka, která má za sebou vydání už čtyř kuchařek a tisíce fanoušků na svém internetovém profilu.

Hlavními aktéry receptů jsou nejen Pernštejnský kapr a Dolanská husa, ale i perník, pivo Porter z Pardubického pivovaru nebo třeba luštěniny z Kávovin a. s. Zkrátka, v kuchařce najdete inspiraci na vaření z místních surovin, obsahující tradiční lokální výrobky a produkty od místních pěstitelů. Ostatně město Pardubice a jeho blízké okolí se může pyšnit značkou certifikovaných regionálních produktů Kraj Pernštejnů regionální produkt ®. Turistické informační centrum Pardubice se proto rozhodlo místní producenty podpořit a na jejich usilovnou práci touto formou upozornit.

Slavnostní křest knihy proběhnul dne 9. 12. 2021 ve výstavním prostoru Mázhauz na Pernštýnském náměstí, kde je během prosince a ledna k vidění výstava fotografií otištěných v kuchařce. Jejich autorkou je sama Coolinářka, která se svým stylem focení gastronomie vyhrála fotosoutěž Tisíc barev, chutí a vůní světa.

Kuchařka „Pardubice na talíři“ je k zakoupení v Turistickém informačním centru Pardubice vedle Zelené brány a ve výstavním prostoru Mázhaus na Pernštýnském náměstí. Ti z vás, kteří se rádi nechají inspirovat, tak mohou zahrnout místní produkty do svého jídelníčku. Neváhejte a vyzkoušejte recepty z tradičních surovin z Pardubic a okolí! Pochutnáte si.

www.ipardubice.cz

www.coolinarka.cz